Изработка на конверзија УСПЕШНА Секој Ден

преземете

Posts Tagged ‘eml to outlook

Outlook Express до Outlook

Четврток, Мај 19, 2011 @ 11:05 PM
admin

ЗАБЕЛЕШКА: Outlook Express до Outlook конвертор е да работи со датотеки на. EML формат спаси од Outlook Express. Тоа не е наменета за да се извлече пораки од Outlook Express DBX складишта. Мора да го користиме и слободниот DBX екстрактор или зачувате пораки за поединечни EML фајлови пред да го користите Outlook Express до Outlook Конвертор (Прочитај повеќе подолу).

Outlook Express до Outlook конвертор може да работи како што се Outlook увоз алатка или е-пошта Конвертор.

Со првиот режим (Outlook увоз) што е способен за пренос на износот на избраните е-пошта датотеки во Microsoft Outlook (да се стандардно на профилот на членот), додаваат постоечките PST датотека или создаде нови PST фајлот и населуваат со избраните пораки од. EML. .EMLX или. MSG формат.

Во вториот режим (Е-пошта Конвертор) тој е способен да го конвертирате повеќе е-пошта датотеки помеѓу неколку формати. По формати може да се користи како извор EML, MSG, EMLX, Mbox, MBX. Излезот може да се врши на следните формати: PST, RTF, TXT, EML, MSG, MHT, TNEF и HTML.

Outlook Express DBX на Outlook

Следниве инструкции опишува начин да се извлече пораки од DBX датотеки ( дури и оштетени ) на Outlook Express, спаси ги како повеќе посебни датотеки на. EML формат и увоз. EML датотеки во Outlook.

Да се ​​каже дека вашите пораки се чуваат во DBX датотеки на Outlook Express. Мора да ги зачувате со користење на стандардни Outlook Express методи или екстракт ги користите една од овие бесплатни DBX екстракција алатка достапна преку интернет.

Користење на бесплатни unDBX алатка за да се извлече пораки од DBX

 1. Превземи бесплатно DBX екстрактор и екстракт од архивата.
 2. Затвори го Outlook Express и се кандидира на undbx.exe датотека како стандард извршна.
  Ве молиме забележете дека треба да се пушта и на истиот систем каде Outlook Express профили се конфигурирани.

   

 3. Промена на изворот. DBX папка ако е потребно.
 4. Промена на папка вредност ако е потребно. EML датотеки ќе бидат зачувани на оваа локација.
 5. Овозможи на “Recovery мод” во случај ако вашата. DBX датотеки се оштетени.
 6. Прес Екстракт копчето и да чекаат до програмата завршува на екстракција.

На DBX Extractor ќе ги зачувате сите пораки на соодветните папки во внатрешноста на дестинација. Подобро е да се создаде посебна папка и го користат, наместо на десктоп.

Ако немате на Outlook Express инсталиран и така немаат постоечките Outlook Express профили, можете да го користите DBX екстрактор преку командна линија:

undbx <DBX-фолдер-ИЛИ-FILENAME> <ИЗЛЕЗ-фолдер>

Ако папка е испуштена, на. DBX датотеки ќе бидат извлечени на под-папки во тековното работење папка.
За да се извлече пораки од оштетени. DBX треба да се определи “–враќање” командата исто така:

undbx –враќање <DBX-фолдер-ИЛИ-FILENAME> <ИЗЛЕЗ-фолдер>

Зачувај Outlook Express-пошта до EML датотеката

Може да ги зачувате Outlook Express пораки до досиејата на EML формат рачно, без користење на било која трета страна алатки.

За да ја зачувате на Outlook Express порака до EML датотека:

 1. Одберете ја пораката во Outlook Express
 2. Повлечете го во папката на вашиот хард диск или на Windows десктоп и да го испуштите тука
  Можете да ги користите, исто така, од менито Датотека – Зачувај за да ја спаси го внесувачот на Е

Трансфер EML датотеки во Outlook Профил на корисникот

Сега имате износот на EML датотеки зачувани на соодветните под-папки под папка структура. Outlook Express до Outlook Конвертор ќе го направи сите други работа да пренесување на вашите пораки и папките структура во Outlook.

 1. Преземете и инсталирајте на Outlook Express до Outlook Конвертор.
 2. Стартувај Outlook Express до Outlook Конвертор и притиснете Следна копчето
  (ние го прескокне првата страница, бидејќи сите параметри се веќе избрани за увоз пораки на стандардно Outlook профил)
 3. Прес Прелистајте копчето и изберете извор папката каде што EML датотеки и под-forders arelocated
  (Тоа е коренот име на папка која беше избрана како папка за unDBX алатка)
 4. Прес Следна копче за да започнете скенирањето на папки структура. Програмата ќе ви покажеме на сите пораки кои беа пронајдени во под-папки
 5. Прес Почеток копчето и Outlook Express до Outlook Конвертор ќе ја пренесе сите папки и пораки во Outlook профил.
EML to PST Converter

EML да PST Конвертор

Кога увоз ќе биде завршена можете да врши увид генерирана се најавите и да отвори Outlook Microsoft да се провери колку вашите пораки беа увезени и организирање на нив.